Energierekening bekijken loont

Energierekening bekijken kan jou behoorlijk wat geld in de maand besparen. Het kan namelijk maar zo zijn dat je ergens een energielek hebt waardoor je onnodig veel energie verbruikt.

Controleer je energierekening daarom met enige regelmaat, het kan je maar zo een behoorlijke kostenpost opleveren. Lokaliseer daarom waar er onnodig veel energie verloren gaat.

Het is niet altijd gemakkelijk om “een ​​lek” in je energieverbruik te detecteren. Velen van ons merken het niet eens, tot de rekening aan het einde van het jaar op de deurmat valt.

Om grote teleurstellingen te voorkomen helpen we jou met 5 tips om onnodig veel energieverbruik op te sporen.

energieverbruikende apparaten

Een elektrisch lek kan afkomstig zijn van uw energievretende elektrische apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat je plasma-tv gemiddeld 2x meer verbruikt dan je vaatwasser? Het is belangrijk om de meest energieverslindende apparaten te identificeren om het gebruik dat u ervan maakt aan te passen. Laten we samen kijken wat ze zijn:

Verwarming en elektrische boiler
Verwarming alleen vertegenwoordigt gemiddeld 50% van onze energiekosten. Een huis dat uitsluitend met elektriciteit wordt verwarmd, heeft een verbruik in de orde van 15.000 kWh per jaar (ongeveer 3500 € / jaar). Evenzo is een elektrische boiler ook energie-intensief, omdat deze 2500 kWh / jaar overschrijdt voor een gemiddeld gezin, dat wil zeggen +/- 575 € / jaar of 15% van onze energierekening.

Onze oplossingen:

Bekijk de isolatie van uw huis
Gebruik je thermostaat op de juiste manier
Voeg een heetwatertank toe aan uw condensatieketel
Liever korte douches bij het bad
Plaats waterbeschermers op kranen
huishoudelijke apparaten
Apparaten vertegenwoordigen iets minder dan 30% van onze energierekening. De meest energievretende? De droger, koelkast, tv, vaatwasser, decoder en strijkijzer!

Onze oplossingen:

Bevoorrecht de A +++ apparaten.
Volg uw stand-byverbruik.
Gebruik de magnetron in plaats van de traditionele oven.
Bedek je pannen en kies inductiekookplaten.
Ontdooi uw vriezer, u bespaart 5% per jaar per mm verwijderde vorst!
Leg uw wasgoed buiten of in een geventileerde ruimte te drogen
Televisie, computer, smartphone en wifi-router
Het is het beste om uw smartphone of laptop los te koppelen als deze 100% is opgeladen. Koppel op dezelfde manier ongebruikte apparaten los. Zelfs in slaap verbruiken ze energie!

Onze oplossing: plaats stekkerdozen om gemakkelijk al uw apparaten in stand-by los te koppelen.

 1. Identificeer apparaten die consumeren zonder dat u het weet
  U weet nu dat uw waterverwarmer of -droger bijzonder energiehongerig is. Daarnaast kunnen andere elementen die meer discreet zijn ook een belangrijke rol spelen op uw factuur. Hier zijn enkele voorbeelden van onderschatte verdachten:

De dimmer van je halogeen
Een nachtlampje dat blijft branden
Digitale klokken
Aquaria en terraria
Al uw apparaten in stand-by

 1. Bekijk uw meter
  Wij adviseren u om een ​​regelmatige meterstand te doen. Op deze manier kunt u uw verbruik van maand tot maand of van jaar tot jaar vergelijken. Als u een toename van het verbruik op een specifiek tijdstip opmerkt, kunt u uw energieverbruik beter begrijpen en misschien de bron identificeren.
 2. Gebruik een consometer
  De consometer wordt tussen een stopcontact en de daarop aangesloten apparaten geplaatst. Het geeft precies het verbruik hiervan aan (in kWh of euro). U kunt het gebruik van deze apparaten beter beheren door hun exacte verbruik te kennen, zowel in stand-by als in werking.

Ons advies: rapporteer deze gegevens per jaar of per maand. U krijgt dan een precies idee van de besparingen die u zou kunnen realiseren.

 1. Gebruik een slimme stekker
  Met een slimme socket, ook wel “SmartPlug” genoemd, kunt u uw verbruik beter beheren. In feite kunt u uw verlichting op afstand bedienen, de lancering en uitschakeling van deze apparaten op specifieke tijden plannen, enz.

Als ondanks al deze tips uw energierekening abnormaal hoog blijft, kan het tijd zijn om uw energiecontract te herzien.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.