Vergelijk & Bespaar

Energie vergelijken. De beste manier om te besparen, is door je vaste lasten per maand te verlagen. Maar hoe doe je dat? Met de vergelijk assistent kun je al je vaste lasten vergelijken en zie je direct waar je kunt besparen. Hoe makkelijk is dat én het kost je niets!

Score 4.9 / 5. aantal: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hoe werkt de vergelijk assistent?

Onze vergelijk tool is een handig hulpmiddel. Snel en eenvoudig energieleveranciers met elkaar vergelijken. Van meer dan 17 energieproducenten krijg je een overzicht met aanbiedingen:

 • Contractduur
 • Korting
 • Jaarbedrag

Per energieleverancier kun je uitgebreide informatie laten tonen. Daarmee krijg je direct meer inzicht in het energiecontract. Het overzicht is transparant. Onderverdeeld voor gas en stroom. Je krijgt per leverancier de vaste leveringskosten, netbeheerkosten, energiebelasting en totalen te zien. 

Energie vergelijking personaliseren

Een energie vergelijking op maat. Het enige wat je hoeft te doen is je postcode, huisnummer en de samenstelling van je huishouding in te vullen. Hiermee personaliseer je de energievergelijking. Het resultaat is een overzicht van energieleveranciers die het beste bij jouw situatie past.

Opties om te vergelijken

Bij het vergelijken van energie leveranciers bieden wij je uitgebreide filter opties:

1. Duurzaamheid

2. Soort energiecontract

3. Energie aanbieders

 

Wat je ook kunt vergelijken..

Aanbieders vergelijken

 

Met onze calculator voor gas- en elektriciteitsverbruik kun je jouw jaarlijkse energierekening verlagen. Nadat je de vakjes die je verbruik bepalen hebt aangevinkt, wordt het jaarlijkse bedrag van je energie uitgaven weergegeven. Je kunt het vergelijken met alle beschikbare commerciële aanbiedingen, de behaalde besparingen of de extra kosten. De energie vergelijk assistent specificeert de geschatte kosten. Door op de naam van de leverancier te klikken, kun je een nieuw contract afsluiten met de goedkoopste energieleverancier.

In tegenstelling tot veel andere vergelijkers van gas- en elektriciteitsleveranciers op de markt, is de energie vergelijker van vergelijk assistent.nl geheel onafhankelijk. We hebben geen enkele invloed op de resultaten. Ons doel is om energietarieven te presenteren van verschillende leveranciers. Het stelt jou als consument in staat om je te oriënteren op basis van jouw energieverbruik.

 

Goedkope energieleveranciers vinden

Dankzij voordelige aanbiedingen van onder andere Nuon, Essent en Oxxio kun je tegenwoordig steeds meer besparen op je energiecontract. De concurrentie is groot. Dat is ook de reden dat veel energieproducenten met prijzen stunten en geweldige kortingen, cadeau’s of tegoed bonnen uitdelen. Bijna alle energieleveranciers vergelijken we met elkaar, zodat je verzekerd bent van de beste prijsaanbiedingen. 

Energiekosten

De kosten van energie bestaan voornamelijk uit gasverbruik en energieverbruik. Op je energierekening staat dat netjes gespecificeerd. Het gasverbruik wordt aangeduid per eenheid m3. Het stroomverbruik wordt aangeduid in kWh. Naast de verbruikskosten worden er door de energieleverancier ook nog vaste leveringskosten in rekening gebracht. Omdat energieleveranciers gebruik maken van het energienetwerk, worden ook die kosten nog naar de verbruiker doorberekend.

 

Het gasverbruik

Verreweg het overgrote deel van de Nederlandse huishoudens verwarmt het huis met behulp van een op gas gestookte CV installatie. De kosten voor het gasverbruik zijn daarmee gelijk ook het hoogste op de energierekening. Elektriciteit is in verhouding aanzienlijk goedkoper dan gas. Maar gas is nog steeds een belangrijke brandstof waarmee we op koude dagen ons huis warm houden.

 

Het stroomverbruik

Stroomverbruik wordt aangeduid in kWh. De hoeveelheid stroom die wordt verbruikt in een huishouden is afhankelijk van veel factoren. Zo spelen het aantal energieverbruikende apparaten in een huishouden een grote rol, maar ook of er warmte door middel van stroom wordt opgewekt, en hoe zuinig er wordt omgegaan met stroom. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3500 kWh per jaar. Een goede richtlijn om je verbruik mee te vergelijken.

Hoeveel stroom je verbruikt in een jaar kun je op de eindafrekening van je energieleverancier zien. Ook wel jaarafrekening genoemd. Je kunt op de eindafrekening precies zien hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoe de jaarafrekening is opgebouwd. Oftewel wat de bijbehorende kosten zijn geweest. Bijvoorbeeld kosten van de netwerkbeheerder. Wij adviseren om jaarlijks de eindafrekening goed te bekijken om te zien of het energieverbruik is gestegen of gedaald. Oftewel, is het tijd om te bezuinigen..

 

Energietarieven

Energietarieven verschillen per energieleverancier. En de prijzen die energieleveranciers rekenen kan behoorlijk uiteenlopen. Daarom is het verstandig om elk jaar opnieuw de energietarieven te vergelijken. Je kunt dan elk jaar weer profiteren van nieuwe aanbiedingen en welkomstkortingen en cadeaus. Leuk meegenomen. De concurrentie op de energiemarkt is groot. Daarom zijn energiemaatschappijen erg vrijgevig naar nieuwe klanten. Doe er dus je voordeel mee. Je hebt niets te verliezen, want energietarieven vergelijken is geheel gratis.

 

Verschillen in energietarieven per regio

Een energieleverancier voorziet zijn klanten van gas en electriciteit. Voor het leveren van deze dienst brengen zij leveringskosten in rekening.

Leveringskosten bestaan uit:

 • Variabele kosten 
  Dit zijn de kosten voor die je betaald voor het maandelijks verbruik van gas en electra. Oftewel het aantal m3 gas en het aantal verbruikte 

 

 

Looptijd energiecontract

 

 

 

 

 

 

 

Duurzame energieaanbieders

Het opwekken van duurzame energie wordt steeds populairder. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het feit dat onze energiebronnen uitputtend zijn en de verbranding van onze fossiele brandstoffen flink bijdraagt aan de huidige klimaatverandering. Zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling. Deze duurzame energiebronnen raken niet op en zijn schoon. Steeds meer energieleveranciers zijn zich hiervan bewust en spelen in op de klimaatveranderende ontwikkelingen. De zogenaamde groene energie wordt door steeds meer energieleveranciers aangeboden.

 

Vormen van groene energie:

 

 • Zonne-energie
 • Windenergie
 • Gebruik organische materialen (Bio energie)
 • Waterkrachtinstallaties
 • Aardwarmte

 

 

 

Overstappen naar andere energieleverancier

 

Heb je alle energieaanbieders goed met elkaar vergeleken? Dan is het overstappen een fluitje van een cent. Je sluit online een nieuw contract af en de nieuwe energieleverancier regelt in de meeste gevallen dat het contract met de oude energieleverancier wordt opgezegd. Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom, gas of water komt te zitten. Heb je toch twijfels, neem dan gerust contact op met de helpdesk van de betreffende energiemaatschappij.